Saturday, 30 April 2005

Koupusan

Artist: Jo-Anna Sue Henley Rampas 
Album: Upus1 Sinding Piginawaan 
Song: Koupusan 
Typed by: Tutuguk 

Koupusan nombo ko di baino 
Nombo nodi ngaih ih boros nu 
Nombo nodi ngaih ih janji nu 
Tuminongkiad ko mantad doho 

Koupusan poilo oku dika... 
Onu salah ku, id pinupusan to 
Ikau no daa songulun id ginawo ku 
Pitongkiadan romiton ku mantad diya 

Iya noh songulun 
Iya noh kopusan ku 
Iya noh id ginawo ku 
Iya noh kalangadan 
Nga baino nolingan oku diya 
Sundung do nokoruol ginawo ku 

Insan tadau opurimanan nuh.. 
Kosindualan oruol id ginawo ku 
Kosindualan oruol id ginawo nuh.. 

Iya noh songulun 
Iya noh kopusan ku 
Iya noh id ginawo ku 
Iya noh kalangadan 
Nga baino nolingan oku diya 
Sundung do nokoruol ginawo ku 

Wo.. wo.. ho.. 
Yea........... 

Insan tadau opurimanan nuh.. 
Kosindualan oruol id ginawo ku 
Kosindualan oruol id ginawo nuh.. 

Iya noh songulun 
Iya noh kopusan ku 
Iya noh id ginawo ku 
Iya noh kalangadan 
Nga baino nolingan oku diya 
Sundung do nokoruol ginawo ku 

Insan tadau opurimanan nuh.. 
Kosindualan oruol id ginawo ku 
Kosindualan oruol id ginawo nuh.. 
Kosindualan oruol id ginawo nuh..

Sunday, 24 April 2005

tangan kiri - malfunction

I'm using my *only* right hand now... Tangan kiri sia cedera sebab terkena cermin pecah... Bukan sia ramas-ramas cermin tapi tidak sengaja terkena cermin pecah last saturday. So sekarang cannot type banyak-banyak dan chat juga... Uwahhhhhhhhh... Boringnya...

Thursday, 21 April 2005

What a Friend we have in JESUS

What a friend we have in Jesus,
All our sins and griefs to bear!
What a privilege to carry
Everything to God in prayer!
O what peace we often forfeit,
O what needless pain we bear,
All because we do not carry
Everything to God in prayer!

Have we trials and temptations?
Is there trouble anywhere?
We should never be discouraged,
Take it to the Lord in prayer.
Can we find a friend so faithful
Who will all our sorrows share?
Jesus knows our every weakness,
Take it to the Lord in prayer.

Are we weak and heavy-laden,
Cumbered with a load of care?
Precious Savior, still our refuge-
Take it to the Lord in prayer.
Do thy friends despise, forsake thee?
Take it to the Lord in prayer;
In His arms He'll take and shield thee,
Thou wilt find a solace there.


"Henceforth I call you not servants; for the servant knoweth not what his lord doeth: but I have called you friends; for all things that I have heard of my Father I have made known unto you." John 15:15

Sunday, 17 April 2005

Urang ni menyedihkan betul...

Jangan ingat perempuan saja korang bulih buli... Change your mind set! I won't forgive those who were writing comments main tapuk-tapuk... Kalau mau comment, buat comment terbuka macam korang buat di GURITOM.COM.. Itu baru sia terima... Setakat main tapuk-tapuk... Pigi masuk LUBANG CACING lah...

Ini sia dapat dari website Herris Yutui...

<anonymous>: si davelyn mengaku template tu kerja dia lalalla kasian men akun ja tapi budus!
<anonymous>: web ini budu punya design!budak budak pun buli kasi siap ba...nda kasian butul nie web! tukar la ni design nie mau muntah sia tigk!
<anonymous>: web ini budu punya design!budak budak pun buli kasi siap ba...nda kasian butul nie web! tukar la ni design nie mau muntah sia tigk!
<GOD>: Muantah saja..why you so look down on people work?what is the great things about you..I know you r not the best..
<anonymous>: may
<may>: sapa bah kamu yang awal sangat masuk ni? tidak karaja ka kamu
<deng>: dasyat jugak komen org tu. takpa jdkan ia satu pembakar semangat. Biasalah benda baik yg dibuat slalu trima kritikan. bawa bertenang.
<anonymous>: wwook
<ed>: testing mick 1..2..3...
<sumandak>: aku x kisah kalau ko rasa design budak pun, budaklah... sebab memang aku ni budak lagi, tapi at least aku lebih terror dari awak sebab budak jak pun dah pandai buat website daripada orang tua macam kamu sudah nokolotou tapi 1 web pun tiada, bikin malu.
<sumandak>: mimang gayo taik orang yang komen tapi tidak letak namanya, napa takut kah? takkan takut sama budak kot... bukannya herris bayar sama sia pun, sia yang rela buat untuk dia. jangan rendahkan orang lain, kalau lain kali orang tu lebih baik dari kamu.. malu.
<sumandak>: aku buduh pun buduhlah... sebab sia buduhlah sia rajin mau belajar, bukan macam urang yang pintar tapi pemalas...


TO ANYNOMOUS,

Macam PM cakap, kalau tidak suka, jangan tengoklah...

Kalau sia ada buat salah sama ko sebelum ni, minta maaf walaupun sia inda kenal siapa ko sebenarnya....

Yalahkan... Orang buduh, takkan tidak perlu belajar kan? Takkan tidak pandai jadi pintar kan? Kalau pintar tapi pemalas sekali pun, bukannya ada orang mo ambil ko kerja. Sia buka bisnes pun bukan mo ambil orang jenis ini yang pintar cakap tapi pemalas kerja... Bikin sayang gaji saja.

Kalau JEALOUS tu, cakap... Sia buat untuk suka-suka saja sebab bukan pun sia ada minta DUIT dari orang lain bila sia buat website. Ko pun bukan cikgu sia, cikgu sia di USA, urang tulin Sabah... Sia inda payah ambil jurusan IT atau apa-apa pasal computer pun sia tau buat website... Ada orang mo ajar sia bah.

Ko cakap gitu pun, sia lebih SUKA... Sia LEBIH BERUSAHA sebab sia akan jadikan apa yang ko HINA tu sebagai satu AIM & TARGET sia... dan sekarang I WON'T GIVE UP & I WON'T EVEN STOP BUGGING YOU, ANYNOMOUS... Plz, nama sia ko salah spell lagi... Eheks...

Last but not least, may GOD bless you... IF U R A CHRISTIAN, JANGAN LUPA BACA BIBLE BAB AMSAL kie... :) It's a good guide for you... Kalau sia tau siapa ko, sia akan salam ko juga...

p/s: manalah tau lain kali sia jadi OKM (Orang Kaya Muda)... Wakakakakaka... SOT sudah sia ni... Duh....

.....

IT HAS COME TO AN END...

HE WANTS A BREAK UP.... GOD PLEASE HELP ME....

IN OTHER WORDS, I'M SINGLE! 
Though it's not the word that I like the most!

Thursday, 14 April 2005

Polisi baru untuk pengguna di Sumandak.Com

Administrator dan Moderator di Sumandak.com akan berusaha untuk memadam dan mengubah sebarang material yang dianggap sebagai mengancam ketenteraman di laman web Sumandak.com secepat yang mungkin. Tetapi, agak mustahil untuk memeriksa semua material yang dipos oleh pengguna. Oleh itu, sebagai pengguna di Sumandak.com, anda harus sedia maklum bahawa segala material di dalam laman web ini adalah satu ekpresi pandangan dan cadangan penulis itu sendiri dan bukan administrator, moderator mahupun webmaster (kecuali material yang disumbangkan mereka), dan tidak bertanggungjawab di atas material penulis itu.

Anda bersetuju dengan polisi dan prosedur di laman web sumandak.com:

1) Tidak menggunakan kata-kata kesat, lucah, berunsur kebencian, mengugut, dan apa saja yang boleh melanggar undang-undang terpakai. Sekiranya anda didapati berkelakuan sedemikian, pihak Sumandak.com tidak akan ragu-ragu untuk menghalang anda daripada menjadi pengguna di laman ini.
2) Anda tidak dibenarkan untuk memiliki lebih daripada 1 akaun di Sumandak.Com.
3) Anda bersetuju bahawa webmaster, administrator, dan moderator memiliki hak untuk memadam, mengubah, menyusun, atau menutup mana-mana topik pada bila-bila masa yang difikirkan sesuai.
4) Anda tidak menghasut, menyebarkan fahaman sesat dan anti-kerajaan melalui sumandak.com.
5) Anda bersetuju untuk menggunakan bahasa yang terdapat di SABAH dan ENGLISH sahaja. 
6) Anda bersetuju untuk tidak menghantar gambar-gambar separuh bogel, atau lucah ke dalam sumandak.com.
7) Pihak kami tidak akan memberi maklumat anda kepada pihak ketiga tanpa kebenaran daripada anda, namun, kami tidak akan bertanggungjawab terhadap apa jua bentuk tindakan penggodam sehingga menyebabkan data dikompromi.
8) Anda bersetuju untuk menghormati pengguna-pengguna yang sedia ada di sumandak.com.
9) Anda bersetuju untuk menggunakan perkhidmatan sedia ada di sumandak.com dengan baik dan tidak mempunyai niat untuk merosakkannya.
10) Alamat email yang diminta adalah untuk pengaktifan akaun anda di sumandak.com, serta sebagai satu medium untuk menghantar kata laluan baru sekiranya anda kehilangan atau terlupa kata laluan sekarang.
11) Anda bersetuju bahawa pihak sumandak.com berhak memadam akaun yang sudah 3 bulan tidak aktif.
12) Anda bersetuju bahawa pihak sumandak.com berhak mengubah dan menambah polisi dan prosedur dari semasa ke semasa untuk kebaikan kedua-dua pihak.

Anda teirkat dengan segala peraturan ini sekiranya anda mengetik butang REGISTER di bawah, dalam kata lain, anda bersetuju untuk terikat dengan polisi yang telah ditetapkan di sumandak.com.

Sumandak Bilang: Hehehehehehehehehe... Ketat sudah...