Wednesday, 14 January 2009

My Chosen Guys

Introducing… My chosen guys from now onward… Cewah! That’s the most craziest, stupidest,… what else ahh… anythinglah… Ummm… I mean… I shouldn’t blog about tanakwagu lagi… Wahahahaha~ Macamlah sebelum ini sia cerita-cerita pasal tanakwagu… Dei… Sia bukan gudang… and I don’t save spare parts! Jaga badan sendiri pun susah, apa lagi mo jaga urang lain. Buat assignments pun susah, apa lagi mo jaga hati urang lain. Kada kotogod kio… Saja menyatakan apa sia rasa butul gia… Pek! Soalan untuk korang: MANUSIA BULIH JADI GUDANG KAH? (Sepa rasa mo jawab, go on jawab saja di comment box). Terima kacey… :P

An old friend of mine suddenly rang me a call… Di rumah lagi tu… So, I thought sepa juga lah yang kol-kol time tengah hari… I was thinking (well… even made assumptions that someone mau bagi sia kerja which I think of I’m not ready yet to accept any jobs except on graphic design…). Hahahaha~ Anyway, I’ve just finished with KENTE’s design… Entah apa cakap big boss sebab belum lagi dia check tu email dia. So, I passed to tommkurus@Callixtus saja tu designs… Bukan 1 tu designs tapi banyak… Yang penting ada and biar diorang comment and I can make pembetulan (if any). Sambung cerita… Since my friend yang tanya soalan bonus also single (wei… janlah ingat itu HE ah… dia adalah SHE), and dia tanyalah soalan bonus… I guess that’s the same old funny question… Sia rasa bukan dia saturang saja yang tanya sia ini bulan tapi ada some people yang tanya sudah termasuk kawan sia di UiTM dulu (sia faham juga kalau korang inda percaya yang bf sia sekarang pun itu ND300 and buku-buku). What do I look from a guy? Terfikir pula aku wor~. Hahahahah~ It’s not that I’m tooooooooooo desperate of wanting someone in my life… Actually, bukan mo boasting lah kan… I’m happy to have this life sebab I still have my family besides me… Macam uncles, aunties, and grands2 tu… Inda lupa tu kawan-kawan yang ramai ni… Sia rasa THANK YOU sebab jadi kawan sia (aku inda kisahlah ko siapa sebab bagi sia selagi ko manusia macam sia, selagi itu sia mo ko jadi kawan sia)… If sia butul-butul desperate sudah, sia suruh saja diorang yang cari untuk sia. Wahahaha… I think itu last sudah resort yang paling sot sot… Relax lah, Geng! Kalau ko inda kanal sia saja, ko akan rasa sia ni macam minta puji. Try to approach me lah personally (bukan yang wired atau wireless punya), and you will be SURPRISED (You can ask orang-orang yang sudah pernah JUMPA sia personally – Bukan yang sekadar tinguk dari JAUH SANA (paling inda syoklah tu nampak sia tapi inda pun pigi say HI, tapi sekali dalam YM baru dia bilang “Sia ada jumpa ko di Karamunsing tadi”… Sadis sia ooo kalau gitu. Unless ko ada alasan munasabah macam time tu ko tengah makan and then sia limpas, sia terima itu jawapan lah… Takkanlah turus mo bubut kan, silap2 kena bubut oleh taukeh kadai sebab belum bayar! Wahahahah!)… Muahahaha~ Trylah jumpa sia time-time ada event saja sebab sia ni inda mo keluar dari kepompong balakang PC sia if bukan sebab event… Paling bagus… Jumpalah sia time ada camping or di church or time ada event with KE (kalau lah sia inda sibuk)… Atau if you’re lucky enough dan satu kelas sama sia… Berceritalah sama sia… I’m happy to get to make friends as many as possible regardless of age, gender, status, etc… As long as you’re not ALIEN FROM MARS… *Ong Ong Ong* (making weird sound macam itu dalam Movie punya Alien)

Anyway, I’m not going to answer what I REALLY REALLY REALLY want from a guy sebab it’s something very very very personal… Tapi kalau ikut yang ‘physical’ lah kan… I mean the yang luaran kan, sia rasa itu sia bulih jawab sikit-sikit… Inda bulih banyak-banyak… Manatau ko penjenayah yang dikehendaki pulis… Men-men saja ahh… Kada kotogod… I need someone who LOOKS like…

1. HIM – My Father who is currently residing in Heaven… Well, He’s currently busy up there so I don’t want to kacau Him…
2. Nishikado Ryo – Started to fall in love with him after watching ’1 litre of tears’… Nasiblah sia inda nangis sampai panuh 1 baladi…
3. Hengky Kurniawan – Kalau korang pernah tinguk tu ‘Akibat Banyak Gaul’ di Aruna… Korang taulah tu… Wahahahahah~
4. Keanu Reeves – Aaaaahhhh!!!!!! Dia lagi… Muahahahahah! Clean face… Inda mo tu jambang…
So… If anyone of you bilang I have TASTE yang AMAT-AMAT-AMAT TINGGI… Heheheheh~ Bagus baca balik ayat sia… Inda salah bah kan kalau sekadar bilang minat someone yang ada rupa gitu kan kan kan? Correct me if apa sia cakap ini silap… Minta ampun… Heheheheh~ One thing in common pasal ni urang-urang yang sia pilih… Itu MATA… MATA yang lawa… Ada tu kan urang bilang dari MATA turun ke HATI… I can argue no further if bilang itu urang tua-tua bilang… Heheheheh~ Butul atau inda? Ada kaitu dari MULUT turun ke HATI? XD Lain sudah gia tu meaning dia tu… Yang lain itu… Korang kena cari sendiri lah kio…

Sekian sahaja laporan saya dari blog sendiri yang inda ada domain name sudah… Sekain (ko inda silap nampak ni) dan Tirima Kasih… Hehehehe~

p.s. you may call me as SOT (gila or crazy) but the truth is – I’m too EXCITED after getting my result! Thank you sama urang-urang yang pray for me including the Pastors. Last year was a very challenging year and I’m looking forward for another challenging years ahead! NO FEAR! JUST BREAK IT! (Macam pernah dingar? Well… Sia mimang minat tu benda since aeons ago). Anyway, thanks for reading my blog yang gomburuk… JACKSON, I’ll send you the sheet music nanti. Kasi remind sia sebab sia ni PELUPA ni sekarang. Heheheheh~
END OF REPORT (butul2 sudah end ni)