Monday, 2 March 2009

The Story of KENTE 1st Heat

First and foremost… I am pleased to announce the most prominent and promised KaDus guys of the year…
DSC_1158
Ya! Introducing… Mr Pirut@Japrin Thomas & DJ Mark (Tu DJ Kadazan tu saaana…) or known as Mark*tut* (Kasi censored). Isai monuhu minta gambar… Muahahaha! Mahal tu soromin mato korang…
DSC_1277
1 2 3… FIRE!!!!! Muahahaha! Inilah kejadian kalau sudah angkat GUN diorang… Pirut, apa gia si DJ Othoe bilang tu? “Apa ko katawa-katawa di sana?” Hahahahah! Ada Canon, Sony, Nikon…
DSC_1267
His expression is a marvelous vista!
The rest of the story ah… You have to wait for the article to be published on the newspaper… I mean NEW SABAH TIMES… I’m tired for the time being after dealing with *CHALLENGE*! dan kureng ambil gambar sebab PANAT for the whole week!  Itulah kerja si Pen-Tas sama si Mr Bangai Muka Bola Ragbi… Suruh sia jadi MC… Muka dan senyuman penuh makna korang senyum-senyum dari bawah sana… Sia di atas sana sudah bilang, “Kurengs… Kurengs…” Inda pa… Yang penting… “HAIIIIIIII!!!!!!” (Where did I get that? Gosh! Sepatutnya inda berlaku tu di atas pentas!)
p.s. Lain kali kasi sedia tu AIR MINERAL untuk sia ahh sebab sia inda terima tu minuman UNDERNEATH POKOK PALMA dan yang sewaktu dengannya… Wakakakakaka! Sia habis 3 botol air mineral saja tu malam selepas datang tu 2 kotak air mineral… It was damn so hot! Crowded juga lah… Looking forward for KENTE tapi bukan itu MC yang blood-curdling! Sepa yang pandai-pandai mo booking sia jadi MC dia, mimang mencari nahas laitu sebab sia bakal tanya soalan bonus yang bulih kasi nangis ni kali… *yakah?* Sungguh kasian bagi peserta yang kena kasi under sia yang jadi MC… Muahahahah! Since when sia jadi MC? Ada bah pernah dulu di high school, siap kena trained lagi tapi yang syoknya with my best friend, Surianee… Anyway, kepada para tukang ambil gambar di bawah PEN-TAS (pronounced as Pain-Tash) tu, cuba gia kasi tinguk sia tu gambar-gambar… Sia mo tau juga apa macam tu rupa sia di atas… Wahahahahaha! Manatau bida… Muahahahah! HAIIIII!!!!!
DSC_1192
Aku sungguh puas hati sama hasilnya… Cuma itu perempuan yang kena kasi jadi vector tu yang sia inda puas hati… I took about a day untuk kasi vector tu perempuan and mic… Terlampau busy dengan kerja rumah lagi kan… Terpaksa kasi bahagi2 gia tu masa… Photo taken by gogds. I was too nervous at the backstage sebab terpaksa mo atur dalam utak apa mo cakap as an emcee. Kalau diikutkan hati, sia mo paluk si Lissa sebab badan dia panas saja… Tangan sia sajuk sudah butul… Anyway, there’s always some rooms to improve bah… Bukan A ROOM tapi SOME ROOMS… Muahahahah!